Sociology

Morbid Disney-myt

"Folk tillåts inte dö"

Även om någon begår självmord i någon av Disney’s temaparker, så vägrar personalen att tillåta att personen dödförklaras tills hen har förflyttats från ägorna — så lyder en av de myter som sprids i världen. Av detta följer att, enligt myten, ingen har någonsin dött på Disneyland alltsedan den första parken öppnades i Gwen Stefanis hemstad Anaheim, Californa, 1955.

Det enda som är sant i denna skröna är att ingen vill att någon dör på deras arbetsplats, eller på gatan, eller i deras hem. Någonsin. Det gäller troligtvis närmare 8 miljarder människor. Disney-personalen är inget undantag.

Likafullt har det hänt att människor dött — och dödförklarats — på Disneyland.

R.I.P.

About the author

The Professor

Add Comment

Click here to post a comment