Entertainment Movies

Those Who Wish Me Dead (Jolie, 2021)

En klassisk biofilm

Det är en bra titel: fångande. Lägg till Angelina Jolie på omslaget och det blir en “måste se”-film.

Det som gör filmen sevärd är skådespelarna, cinematografen och regissören. Det är många välkända ansikten på bioduken.

Those Who Wish Me Dead är en uppfräschad 1980-tals film. Handlingen ska vara baserad på en bok med samma titel från 2014 av den amerikanske författaren Michael Koryta, men det finns inget med den som inte har berättats oräkneliga gånger tidigare, till och med långt innan Koryta (1982) föddes. Några typer vill att några andra personer ska dö. De skickar torpeder efter dessa personer. Personerna försöker överleva.

Det enda som skiljer sig är namnen, sammansättningen av karaktärerna och dylika enstaka detaljer.

Av dunkel anledning så vill vissa kalla filmen / genren för en “neo-Western”. Det får de sjäva förklara för den som har tid, lust och ork att lyssna.

Ofta försöker författarna, producenten, och regissören skapa spänning genom idiotiska misstag som i bästa fall får publiken att utbrista: “Ååååhhh nej!”. Då brukar jag stänga av videon eller lämna biografen. Livet är för kort för att kasta bort på den typen av lathet.

Those Who Wish Me Dead är inte överkomplicerad utan välgjord. Den lämnar utrymme för eftertanke och det sublima berättar volymer.

Jag tittar på mycket film. Jag gillar den här. Det är i princip ingenting som jag skulle ändra. Angelina Jolie är en filmstjärna och detta är en biofilm.

Hatten av för: Michael Koryta (“screenplay by”) (“based on the book by”), Charles Leavitt(“screenplay by”), Taylor Sheridan(“screenplay by”); director of photography – Ben Richardson; production designer – Neil Spisak; och ensemblen. Extra kul för australiensiska grabben Finn Little, som får spela mot Angelina jolie.

Finn Little

Distributör: Warner Bros. Produktionsbolag: New Line Cinema, BRON Studios/FILMRIGHTS Production. Finansierat av Creative Wealth Media.

About the author

The Professor

Add Comment

Click here to post a comment